Tenerife utazás ingyen

Ez a blog arról szól, hogyan juthatsz ki tenerifére úgy, hogy ingyen van a szállás, segítek olcsó repülőjegyet szerezni, és segítek, hogy mit nézz meg Tenerifén. tenerife-utazas-ingyen.hu

Friss topikok

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Tenerife látnivalók - Porto de la Cruz

2010.03.05. 12:57 tenerife utazás ingyen

Puerto de la Cruz egy város és egyben megye neve is Tenerife szigetének északi részén, az Orotava völgyben. 4 km-re van La Orotava-tól, 37 km-re nyugatra Santa Cruz de Tenerife-től, és 25 km-re a tenerifei északi reptértől a TF5 autópályán. A népesség 31,830 fő, a népsűrűség 3,646.05/km2, a területe pedig 8.73 km2. A legalacsonyabb pontja az Atlanti parti zóna, a legmagasabb Las Arenas, egy vulkáni kúp, 249 méteres magassággal. A gazdaság a völgy térségére korlátozódik, az Atlanti parti zónában; városiasodás jellemző a legtöbb térségre.

Tenerife Puerto de la CruzA spanyol üdülőhelyektől eltérően ez a hely nem egy nagy dzsungel, igaz, tengerpartja nem annyira szép, de az utcákon érdemes barangolni, mert csodás kis helyekre bukkanhatunk. Hosszú történelemre tekinthet vissza, mint az Orotava völgy legfőbb kikötője és a halászok paradicsoma. Az öreg part, a régi gyarmatos város veleje egy igazi pálmafákkal szegélyezett utcahálózat, emellett szűk kis utcácskák, terek és lépcsők sokasága. Sok régi, ódon ház maradt meg gyönyörű Kanári Szigeteki erkélyeikkel.

Puerto de la Cruz kikötője, Garachico-éval egyetemben a legfontosabb kikötő volt a szigeten. Általában borok exportálására és halászatra használták. A helyi halászok még mindig használják. Garachico elveszítette a kikötőjét és a város nagy részét is egy vulkánkitörésben. A  mai fő hajókikötő a szigeten Santa Cruz de Tenerife.
Tenerife Puerto de la Cruz
A hotelek és épületek fejlesztése előtt a földek nagy része mezőgazdasági igazgatás alatt állt. A fellendülés érdekében azonban a turizmusra és vendéglátásra specializálódott a térség.

Puerto de la Cruz a 20. század utolsó fele óta fontos turisztikai szempontból. Eleinte angol és holland orvosok javasolták a betegeiknek ezt a helyet, még a 19. században.

Tenerife Puerto de la CruzA turizmus fontos iparág Puerto de la Cruz-ban, bizonyíték erre a számos hotel és a város távlati képe, amelyhez sok magas épület tartozik. Ezt a várost javarészt az észak-európaiak látogatják a téli hónapok alatt, kellemes klímájának köszönhetően, karácsonykor és újévkor pedig kifejezetten népszerű. A nyári hónapokban több spanyol turista is ellátogat ide, főleg augusztusban, amely a legmelegebb hónap a spanyoloknál. Habár nem tartozik a kifejezetten egzotikus úticélok közé, több mint 900.000 ezer látogatót vonz évente.
 

A város a vásárolni vágyók paradicsoma az alacsony adók miatt. Rengeteg különböző bolt található szerte a városban. Habár az áruk többsége olcsó, a vásárlók ne feledjék, hogy ami olcsó, nem feltétlenül tökéletes is, és számolniuk is kell azzal, hogy egye több a taiwan-i és kínai betelepült cég is.

 

Szólj hozzá!

Címkék: tenerife tenerife látnivalók porto de la cruz

A bejegyzés trackback címe:

https://tenerife-utazas-ingyen.blog.hu/api/trackback/id/tr711792093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása