Tenerife utazás ingyen

Ez a blog arról szól, hogyan juthatsz ki tenerifére úgy, hogy ingyen van a szállás, segítek olcsó repülőjegyet szerezni, és segítek, hogy mit nézz meg Tenerifén. tenerife-utazas-ingyen.hu

Friss topikok

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Veszélyeztetett tengeri fajok a Kanári-szigetek vizeiben

2009.10.26. 14:21 tenerife utazás ingyen

Az Oceana Ranger katamarán elindult, hogy segítse a Kanári-szigetek kormányát az óceán védendő területeinek meghatározásában.

  

Jelenleg csak a Kanári-szigetek vizeinek csupán 0,15%-a védett. Az európai átlag 2% Egyesült Nemzetek azon fáradoznak, 10% fölé emelkedjen a védett óceáni területek száma.

Az Oceana Ranger a filmezés és fényképezés területén otthonosan mozgó profi búvárokból álló csapata, 40 méter mélységig merüléssel, míg mélyebben egy 500 méterig merülőképes robottal térképezi fel az óceánt. Így képet kaphatunk olyan fajokról is melyek eddig ismeretelenek voltak a kutatók előtt de jelenleg is ott élnek a Kanári-szigetek vizeiben.


Az első eredmények rendkívül bíztatóak. A csapat mintegy 12 új, a területen eddig ismeretlen fajt fedezett fel, köztük olyanokat is melyekről alig van más biológiai adat.

Eddig az Oceana Ranger csapata mintegy 40 merülésen van túl a térségben Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria, Tenerife, La Gomera és La Palma vizeiben.
A következő hónapban kezdik a munkát El Hierro vizein, valamint az újra felkeresik a korábbi kutatási helyszíneket is.
Sajnálatos tényező hogy az érintett vizekben a cápa, rája és halszám gyors ütemben csökken.

A csapat feladata a problémák feltárása és javaslat a vizek védetté nyilvánításáról.

forrás: www.tenerife-utazas-ingyen.hu

Szólj hozzá!

Címkék: búvárkodás tenerife kanási szigetek

A bejegyzés trackback címe:

https://tenerife-utazas-ingyen.blog.hu/api/trackback/id/tr511476251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása