Tenerife utazás ingyen

Ez a blog arról szól, hogyan juthatsz ki tenerifére úgy, hogy ingyen van a szállás, segítek olcsó repülőjegyet szerezni, és segítek, hogy mit nézz meg Tenerifén. tenerife-utazas-ingyen.hu

Friss topikok

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Tenerife időjárás

2010.01.19. 13:43 tenerife utazás ingyen

A Kanári Szigetek egyedülálló klímája biztosítja, hogy kellemesen töltheti szabadságát az év bármely szakában. Tenerife bolygónk szubtrópusi övezetében található. Tenerife egész éves 20°C - 30°C-os hőmérsékletét az állandó Trade szél biztosítja.

A sziget klímája, és időjárása nem változik erőteljesen az év során, ezért is hívják Tenerifét az Örök Tavasz szigetének. Ennek ellenére az Tenerife időjárás nagyban eltérhet a sziget északi és déli oldala között. Tenerife időjárása a világ egyik legegészségesebb, és legélvezetesebb időjárása. Az enyhe telek, és a meleg, de nem forró nyarak egész éven át tartó kellemes klíma letéteményesei. Nyáron könnyű ruhákat vigyünk csak magunkkal októbertől márciusig azonban pulóvert is csomagoljuk, mert naplemente után gyorsan hűl a levegő. Napozni viszont egész évben lehet. Télen és ősszel egy kicsit ugyan fújhat a szél de naptejre akkor is szükségünk lesz.

A változatos Tenerife időjárás azonban attól is függ, hol tartózkodunk a szigeten. Délen és nyugaton találjuk a melegebb területeket, de a Teide-hez közeledve hűvös szelekre és havazásra számítsunk. A világon egyedül a Tenerife időjárás képes arra, hogy egyetlen nap alatt szinte minden évszak tulajdonságait megtapasztalhatjuk. Playa de las Americasból a tengerparti napozás után elindulva elég ha egy pólót és rövidnadrágot viselünk, míg a fővárosba elérve már egy pulóverre is szükségünk lehet a szemerkélő esőben, míg a Teidére feljutva már sűrű hóesésben túrázunk.

Ennek ellenére, a világon, Tenerifén a legkisebb a különbség a nyár és a tél átlaghőmérséklete között. Eső is előfordul, de nincs kifejezetten esős évszak. Az év leghűvösebb napjain az átlaghőmérséklet 15 fok míg nyáron 24 fokos átlaghőmérséklet a jellemző.

Szólj hozzá!

Címkék: tenerife tenerife időjárás

A bejegyzés trackback címe:

https://tenerife-utazas-ingyen.blog.hu/api/trackback/id/tr431674481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása