Tenerife utazás ingyen

Ez a blog arról szól, hogyan juthatsz ki tenerifére úgy, hogy ingyen van a szállás, segítek olcsó repülőjegyet szerezni, és segítek, hogy mit nézz meg Tenerifén. tenerife-utazas-ingyen.hu

Friss topikok

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Tenerife: Ételek, éttermek

2010.01.25. 12:31 tenerife utazás ingyen

Ételek és éttermek
A Kanári Szigetek alapvető élelmiszere évszázadokon keresztül a gofio, vagyis pörkölt kukorica-, köles, vagy búza. Ezekből kenyérfélét, illetve levest is készítettek. Mára ugyan elvesztette jelentőségét, azonban a falvakban föl-fölbukkan különböző ételekben. Találékony szakácsok fagylaltba, banánpürébe becsempészik, amely vakmerő, de finom kreációt alkot.
A levesek és egytálételek is igen kedveltek. Majd minden helyi ételeket kínáló vendéglő tálal fel friss készítésű levest (sopas). Különösen ajánlott a potaje canario, a gazdag zöldségleves. A friss bogáncs terméséből pedig a potaje de cardos készül. A ropa vieja, puchero és rancho canario mind húsból és zöldségből álló egytálételek, amelyeket manapság friss sertéshús, csicseriborsó, burgonya, tészta, hagyma, sáfrány, fokhagyma, és a pikáns spanyol paprikás kolbász, a chorizo felhasználásával készítenek, és Tenerife legősibb, legjellegzetesebb ételei közé tartoznak.

Tenerife-n bárhol fellelhető, bármilyen étterem, legyen az McDonalds, kinai, indiai vagy nemzetközi étterem. Nagy általánosságban az éttermek spanyol, a bárok pedig angol tulajdonban vannak, leszámítva az eldugottabb spanyol kocsmákat.
Az éttermek gyakran alkalmaznak úgynevezett PR-ost, aki az étterem előtt próbálja beinvitálni a járókelőket. Nagyon barátságosak, és persze a legjobb barátjuk véletlen pont magyar lesz. Döntsünk magunk az éttermek között, ne legyünk befolyásolhatóak.

Nagyon finom spanyol különlegesség a fokhagymás csirke, a két legjobb étterem Adeje-ben van egymás mellett.

Címük: Adeje Calle Grande 5 és 7, La Rambla és Oasis. Egyes beszámolók szerint nagyon érdemes ide is ellátogatni.

Ízletes indiai és a legjobb pizza a szigeten a Roy's Indian Tandoori-ban található Torviscasban. Innen házhozszállítás is van. Ha még nem kóstolta az indiai ételt, próbálja ki itt, nem fog csalódni, a pincérek készségesen segítenek az "újoncoknak".

A spanyol élet egyik fő hozzávalója a tapas. Ez kis adag nasi, amit egy korsó sör, vagy pohár bor mellé fogyasztanak leginkább. Lehet saláta, hús, tengeri herkentyű. Főbb Tapasok az Ensaladilla (saláta), Pulpo (polip), Bocarones (szardella), Tortilla (burgonyás omlett), Garabanzas (csicseriborsó), Pollo Picante (csípős csirke), Salchichas (házikolbász).

Szólj hozzá!

Címkék: tenerife éttemek

A bejegyzés trackback címe:

https://tenerife-utazas-ingyen.blog.hu/api/trackback/id/tr361689873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása