Tenerife utazás ingyen

Ez a blog arról szól, hogyan juthatsz ki tenerifére úgy, hogy ingyen van a szállás, segítek olcsó repülőjegyet szerezni, és segítek, hogy mit nézz meg Tenerifén. tenerife-utazas-ingyen.hu

Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Tenerife látnivalók - Porto de la Cruz II

2010.03.10. 12:59 tenerife utazás ingyen

Látnivalók a városban:

Loro Park (Papagájpark)

Lago Martianez (Martianez medence)

A Costa Martianez komplexum, mely Puerto de la Cruz büszkesége, egyike a legjobban kedvelt mesterséges strandoknak. Ez a különleges mestermunka híven őrzi a Kanári Szigetek építészetét eredeti szobrokkal és kertészeti elemekkel. Mesterséges tava, a Lago Martianez 27.000 m3  tengervizet tartalmaz, mint a medencék nagy része, melyek közül 4 felnőttek, 3 pedig gyermekek számára készült; mindegyik eredeti szerkezetű és gyönyörű.

Playa Jardín (Homokos strand)

Tenerife Puerto de la CruzTenerife szigetén sok strand mesterségesen készült. Ez a fürdőhely az ellenpélda erre. A sziklák miatt három részre van tagolva, a legutolsó részre alkalmas fürdésre. Van itt egy kis vízesés is, ami elsőre megnyeri a gyerekeket. Ez a strand elnyerte az Európai Unió kék zászlaját is.



Bananera El Guanche (Banánültetvények és kertek)

Tenerife Puerto de la CruzA Bananera El Guanche egy vonzó és felejthetetlen kirándulást nyújt a látogatóknak. A banánültetvény Puerto de la Cruz külvárosában van, illetve a város mellett a La Orotava felé vezető úton. A belépés után a látogatók megnézhetnek egy videót a banánföldek megműveléséről. A filmből sok mindent megtudhatunk a banánról, például hogy ez egy hermafrodita növény. A területen mindenhol banánok vannak, bárhol is legyen a vendég. A parkban van egy ösvény is, melynek mentén a banán fejlődését és gyönyörű virágokat követhetünk nyomon.

Parque Taoro (Park & Kertek)

Tenerife Puerto de la CruzA Parque Taoro Puerto de la Cruz közepén, a Misery hegy, vagy inkább domb lábánál helyezkedik el, a park területe 100.000m2 és buja, zöld növényekkel van tele. 3 különböző részre van osztva: La Atalaya, a Kaszinó kertjei, és az ún. Way of the Ring. Az utóbbi egy britek által kedvelt hely, akik a múlt században lóversenyeket rendeztek itt, innen a név. A parkban vízesések és szökőkutak is találhatók, körülöttük pedig gyönyörű növényzet. A hegy csúcsánál nagyon régi épületek találhatók, és az egyik első spanyol szálloda, a Gran Hotel Taoro, ami most luxuskaszinóként működik.

Jardin Botánico (Botanikus kert)

Tenerife Puerto de la CruzA botanikus kert Puerto de la Cruz-ban van, La Paz területén, az Avenida Marqués Villanueva-nál és a Calle Retama-nál. A park egész nap nyitva van. III. Károly király alapította a kertet, hogy akklimatizálja a trópusi növényeket ezen az éghajlaton. Több mint 200 különböző növény- és fafaj található a botanikus kertben a világ minden tájáról, van a parkban egy liliom tavacska, benne teknősökkel és szökőkutak is.

Szólj hozzá!

Címkék: tenerife tenerife látnivalók porto de la cruz

A bejegyzés trackback címe:

https://tenerife-utazas-ingyen.blog.hu/api/trackback/id/tr961792097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása