Tenerife utazás ingyen

Ez a blog arról szól, hogyan juthatsz ki tenerifére úgy, hogy ingyen van a szállás, segítek olcsó repülőjegyet szerezni, és segítek, hogy mit nézz meg Tenerifén. tenerife-utazas-ingyen.hu

Friss topikok

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Tenerife szörf II

2009.11.04. 12:56 tenerife utazás ingyen

El Medano cabezoi része sziklás, szabdalt part, néha erős shore-break-kel. Az úgy nevezett disznó öböl felöli Medano szép hosszú homokos partszakasz, amely kellemes szórakozást nyújthat a kevésbé hullámos víz kedvelőinek, illetve a kisebb tudással bíróknak. Ez a partszakasz a kite-osok paradicsoma a gyengébb szélben. A két öböl között, egy hatalmas móló nyúlik az óceánba, amelynél a hullámokkal ismerkedők, találják meg a nirvánát.

El Medano kis városán keresztülsétálva 10 perc alatt megérkezik az ember az igazi spotra, Cabezora. A helyszín nem egyszerű, nem ritkán 2-3 méteres hullámok alakulnak ki, ami side-onshore széllel megspékelve tökéletes terepet nyújt az ugrások és a waveriding tanulására. Az egyetlen kis nehezítés, hogy ezek a hullámok nem homokos partra törnek, hanem csipkézett - bordázott, lyukacsos lávakőre, ami nem a legkellemesebb a felszerelésnek és a szörfösnek. Aki biztonságosan szeretne itt menni, az a hullámokon kívül, a nyílt vízen bőven talál magának helyet, egyedül a ki- és bemenetelnél kell odafigyelni. Aki viszont bemerészkedik a hullámtörésbe, jobb, ha felkészül pár kellemes mosógépre, ahol az embermagasságú, vagy nagyobb hullám kitépi a kezéből a felszerelést, és addig forgatja - pörgeti a cuccot és gazdáját, amíg a 30 centis vízben álldogálva össze nem szedi magát és kisétál a csúszós, sünökkel teli lávakövön a partra.
Néha a helyi menők is óriási eséseket, partra vergődéseket produkálnak, viszont amit a ritka esések közt művelnek (néhányan lábtartó nélkül szörföznek, kiteoznak!), brutális. 2-3 árboc magas egykezes backloopok, late forwardok, stílusos waveriding a hullámokon, majd laza fordulás két malac közt, a szikláktól néhány méterre, mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne.

Szólj hozzá!

Címkék: windsurf szörf tenerife el medano

A bejegyzés trackback címe:

https://tenerife-utazas-ingyen.blog.hu/api/trackback/id/tr571492848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása